SportsFair, 15. - 16. marts 2017

 

Svømmelæreren

Havfrue undervisning eksporteres til Sverige...

 

Glæd jer til at høre om Svømmelærerens Havfrueinstruktør uddannelse på Sportsfair 2017. Svømmelæreren var med på Sportsfair sidste år og havde Mermaid Tail For You havfruehaler med blandt top 10 af de mest innovative produkter. Svømmelæreren udbyder selv enkeltstående havfrueworkhops og havfruesvømning, som man kan gå til ugentligt. Den allerstørste succes er dog havfruefødselsdage og polterabends, som har været lidt mere end fuldt booket det seneste halve år, uden at vi har haft særlig markedsføring for dette. Vi får også henvendelser med efterspørgsler på fødselsdage, der skal ligge lige lovligt langt fra vores hovedkvarterer i København og Århus. Vi kan derfor se et potentiale for svømmebade rundt omkring i landet.


Havfrueinstruktøruddannelsen og hele undervisningssystemet er udviklet af Svømmelærerens indehaver Ditte Berdiin Rosenkrantz-Theil med konsulenthjælp fra synkroninstruktør Mette Markussen, som i øvrigt også var koreograf på en optræden ved verdensudsstillingen, da den lille havfrue var på besøg i Kina. 


Undervisningen drejer sig naturligvis først og fremmest om sikkerhed i havfruehale, selvredning og livredning. Og så er der havfruesvømmearterne, havfrue brystsvømning, delfinsvømning, butterfly, havfruecrawl, rygsvømning og dyk. Figurer som kan sættes sammen til koreografier, undervandskys, samarbejdsøvelser og poseringer er en del vigtig del af pensum og gør havfruesvømningen til en udfordrende og kreativ aktivitet. På instruktørkurserne arbejdes med lege, som sætter krydderi på havfrueworkshops og undervisning. Det er et omfattende og anderledes program, hvor der virkelig er plads til nytænkning indenfor vandaktivitet.


Som overbygning på havfrueinstruktøruddannelsen kan man vælge Mermaid Fitness og Mermaid Performance, hvor man går i dybden med henholdsvis træningsaspektet eller opvisningsdelen af havfruesvømningen. 


Svømmelærerens allerførste havfrueinstruktør diplom kursus trin 1, der strækker sig over 2 dage, blev afholdt på svensk grund i december. Det var den svenske svømmegigant Medley, der havde bestilt kurset. Medley driver mere end 35 badeanlæg i Sverige og står for land- og vandtræning i de fleste af anlæggene. Aktivitetsleder Bitte Forsmann besøgte i juni måned Svømmelæreren i Hellerup for at få en smag af havfruesvømningen og hitte ud af om det var noget for Medley. Hun købte en bunke haler med til Sverige og hun var ikke den eneste, der var overbevist om at havfruesvømning skulle prøves på Medleys svømmeanlæg. 


Det blev til 11 uddannede havfrueinstruktører Stockholm i december hos Medley, der har planer om at udbyde havfruefødselsdage og korte forløb i havfruesvømning over 4 gange både i løbet af året og som ferieaktivitet.