SportsFair, 15. - 16. marts 2017

 

Virklund Sport - TOP10

Parkour banen - Nomineret til Top10

på Sportsfair 2017

 

Parkour er en af tidens store trends, derfor har Virklund Sport udviklet en Parkour bane, der let kan opsættes i idrætshaller og gymnastiksale. Parkour banen præsenteres på Sportsfair 2017 messen i næste uge, og allerede nu kan vi løfte sløret for at Parkour banen er blevet nomineret til konkurrencen Top10 - mest innovative produkter. Vinderen kåres på messen den 16. marts 2017.

Parkour er en fysisk disciplin, som kræver styrke, balance og udholdenhed. Parkour handler om at bevæge sig hurtigst muligt fra A til B, uanset hvilke forhindringer der er på vejen, og udelukkende ved brug af egen krop. I en Parkour bane er kombinationsmulighederne uendelige, hvor kun fantasien sætter grænser. Det er muligt at gennemføre en bane på flere forskellige måder, og med forskellige sværhedsgrader, hvilket gør det muligt for alle aldersgrupper at dyrke parkour.  

Parkour træning kan intuitivt relateres til kroppens hverdagsbevægelser, som derfor styrkes yderligt. Parkour træning i skolen vil ovenikøbet give børn nye bevægelsesfærdigheder, de kan bruge, når de bevæger sig rundt i skolegården. Hvilket kan betyde, at børnene bliver mere fysisk aktive. Parkour er oprindeligt en livsstil og ikke en sportsgren, og er ikke bundet af mange regler og krav, hvilket kan være med til at aktivere nogle af de børn og unge, som det normalt er svært at motiveres til at dyrke idræt eller sport.

Med Parkour banen fra Virklund Sport er det muligt for alle aldersgrupper at blive udfordret.  Parkour banen kan konstrueres som man foretrækker i idrætshal og gymnastiksale, ved at sætte støtter ned i bøsninger og samle tværbjælker med de tilhørende samlingsringe. Der kan monteres tværgående stænger, både foroven og -neden hvilket gør, at alle kan deltage i deres eget tempo og på deres eget niveau. Parkour banen skaber et indbydende visuelt billede, der straks motiverer til både balance, catleap, underbar og meget mere. 

Karise hallen på Sydsjælland har valgt at få en indendørs Parkour bane fra Virklund sport, denne beslutning er formand for gymnastikforeningen Aage Sandfeld Jensen glad for.   

”Vi er glade for vores Parkour bane. Vi har valgt at have en indendørs Parkour bane, fordi det sjældent er vejr til at være ude halvdelen af året, da det er mørkt udenfor på de tidspunkter, vi træner ungerne” fortæller gymnastik-formand Aage Sandfeld Jensen fra Karise hallen.  

Parkour banen kan opsættes i idrætshaller og gymnastiksale, og fjernes igen når hallen f.eks. skal bruges til en håndboldkamp eller badmintontræning. Parkour banen er nem at opbevare, idet den leveres med egen transport vogn. Sammen med parkour banen kan der ligeledes leveres skummåtter, som skåner faldet i bl.a. roll, vault, og drop. 

Læs mere her: http://www.virklund-sport.dk/idraetsprojekter/idraetsudstyr-inde-og-ude/parkour-bane.aspx